Het MiniRondeel is verhuisd!

Het MiniRondeel is verhuisd naar Zorgboerderij Hoogerlust in Muiden waar u van harte welkom bent om een kijkje te nemen!

MiniRondeel

Rondeel®, Natuur & Milieu en Wij Krijgen Kippen introduceerden het allereerste MiniRondeel ter wereld. Een integraal duurzame kippenboerderij aan de rand van de Zuidas in Amsterdam. Het MiniRondeel laat zien dat je midden in een stadse omgeving maximaal verantwoord (ecologisch en diervriendelijk) kippen kunt houden op grotere schaal. En dat je zo topkwaliteit verse eitjes kunt produceren voor de mensen in de stad.

Over ons

In het MiniRondeel scharrelen 200 kippen rond. Het is een schaalmodel van Rondeel® – een kip- en milieuvriendelijke manier van kippenhouden, ontworpen rond de behoefte van de kip. Zo heeft het MiniRondeel een nachtverblijf, dagverblijf en bosrand. De nestruimte, overdekte scharrelruimte en de buitenuitloop zijn slim ingedeeld. Het MiniRondeel wekt haar eigen stroom op met zonnepanelen op het dak, de kippen krijgen duurzaam geproduceerd kippenvoer en de vruchtbare tuinmest kan gebruikt worden voor moestuinen en tuintjes. Het MiniRondeel zet een nieuwe trend met duurzaam stadspluimvee in de stad voor een duurzame voedsel- én energieproductie voor de stad.

In en rondom het MiniRondeel worden activiteiten, evenementen, exposities en workshops gehouden om consumenten te laten zien dat duurzame voedselproductie, gezond eten en duurzame energie prima hand in hand kunnen gaan in de stad. Het MiniRondeel is een ontmoetingsplek voor bedrijven, buren, burgerinitiatieven, voorbijgangers en bezoekers die meer willen weten over duurzaam kippenhouden, duurzame voedselproductie en lokaal en duurzaam energie produceren. Kom gerust langs of neem contact op met ons!

 

De Eitjes

Puur wettelijk is het Rondeelei een scharrelei, maar de Nederlandse Dierenbescherming stelt de Rondeeleieren qua dierenwelzijn gelijk aan biologische eieren. Het bewijs hiervoor vormt de maximale score in het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming: 3 sterren!

Daarnaast is het Rondeelei momenteel het enige ei met een Milieukeur. Dit betekent minder energieverbruik, minder milieubelasting (o.a. ammoniak, en fosfaat) en goed dierwelzijn. Dit mag gerust een unieke prestatie genoemd worden! De verse eieren zijn direct af te halen op het miniRondeel aan de Weesperbinnenweg 7-9 in Muiden en ook te verkrijgen bij Albert Heijn.

Houden van hennen

Het Rondeel is een uniek huisvestingsconcept voor leghennen. Het concept is ontstaan uit een onderzoek van Wageningen Universiteit, genaamd Houden van Hennen, waarbij gezocht is naar een duurzame toekomst voor de legpluimveehouderij.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Rondeel is helemaal gericht op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Vele facetten zijn hierin meegenomen: dierenwelzijn, milieu, landschappelijke inpasbaarheid, inkomen voor de pluimveehouder, voedselveiligheid. Dat dit gelukt is kunt u zien op deze website en op het Rondeel zelf. Komt u gerust eens kijken. Om in aanmerking te komen voor het Milieukeur moet een product voldoen aan een breed spectrum van duurzame aspecten.

...LIVE vencogroep HD WebCam...