Waarom een rond doosje?

Het Rondeelei komt van kippen in het Rondeel. Er zitten 7 eieren in een doosje, voor elke dag 1 ei.

Waarom een rond doosje?

Rondeeleieren worden verkocht in ronde biologisch afbreekbare eierdoosjes gemaakt van biologisch materiaal. Zowel de kokos- als aardappelzetmeelverpakking wordt met gebruik van restproduct, bio-based verpakkingen, geproduceerd. De doosjes kunnen na gebruik in de groen-afvalbak of op de compost hoop. Daar dragen ze volledig bij aan het composteringsproces van het GFT afval. Dit verpakkingsmateriaal is een duurzame oplossing in vergelijking met gangbare eierverpakkingsmaterialen. Door het energiezuinige productieproces, de lokale productie en herkomst van grondstoffen is de carbon footprint van dit product erg laag. De verpakking van aardappelzetmeel is 1/10de van de CO2 footprint van de bekende papierpulp eierendoos. Het verantwoord verpakken van de eieren vermindert de impact op het milieu. Hiermee draagt Rondeel bij aan verdere verduurzaming van het totale eierconcept.

Het Rondeelei is het eerste dierlijke product dat een optimaal dierenwelzijn behaalt gecombineerd met het PlanetProof (voorheen Milieukeur). Een uitzonderlijke prestatie!

Verkrijgbaarheid

Rondeel heeft tot doel gesteld dat haar eieren op grote schaal verkrijgbaar zijn, beschikbaar voor iedereen. Dat houdt in dat er landelijke distributie is. Deze landelijke verkoop neemt Albert Heijn voor zijn rekening. De supermarkt was vanaf de eerste contacten erg enthousiast over het Rondeel en heeft besloten de Rondeeleieren op te nemen in de schappen van alle winkels.

Code op het ei

De stempel op het Rondeelei representeert de afkomst van het ei. De 2 staat voor scharrelei, NL staat voor Nederland en de 7 cijfers zijn gelinkt aan de specifieke Rondeelstal in Nederland (4387301: Rondeel Wintelre).

Voor meer informatie over codering van eieren:  klik hier

...LIVE vencogroep HD WebCam...