Ongehoord gestoord!

Via de pers vernamen we dat onze Rondeelkippen ongehoord gestoord zijn in hun nachtrust door insluipers van de ‘ongehoord’ organisatie.  Uiterst verbazend dat dit stiekem plaatsvindt omdat Rondeel altijd open is voor publiek, behalve ’s nachts uiteraard om hun bioritme niet te verstoren. Wij vinden dit kwalijk en onverantwoord dat op een dergelijke illegale wijze met de onderneming, hygiëne en onze kippen wordt omgegaan.

De achterliggende doelstelling van ‘ongehoord’: ‘de afschaffing van de dierindustrie, overal en altijd’ onderschrijven wij niet, deze veganistische gedachte mist een integrale duurzame visie voor voeding van de mensheid. Rondeel streeft wel net als ‘ongehoord’ op de eigen site aangeeft te doen ‘We promoten een diervriendelijk leven. Dit betekent dat mensen in hun dagelijks leven dieren met respect behandelen en zo min mogelijk dierenleed stimuleren’. Derhalve is de Rondeelstal letterlijk ontwikkeld (Wageningen Universiteit) rondom de behoeften van de kip. Door deze kleinschalige integraal duurzame productiemethode wordt Beter voor Beestje, Boer en Burger gerealiseerd.

Onze reactie op de uitzending zouden we dan als volgt willen weergeven:
Vanmorgen heeft de publicatie van ‘ongehoord’ ons bereikt en hebben wij kennis genomen van de beelden. De bedoeling van ‘ongehoord’ is onmiskenbaar negatieve publiciteit genereren tegen de pluimveesector en de dierenbescherming door misleidende informatie verstrekking middels gemonteerde emotionele beelden. Op de site zijn Rondeelkippen gefilmd aan het eind van de legronde. Hiervoor is eveneens inbraak gepleegd.

Het verbaast ons ten zeerste dat dit middel wordt gebruikt, Rondelen zijn altijd open voor publiek (9.00 uur tot zonsondergang) en 24 uur draait de webcam.’s Nachts worden er geen rondes gedaan door de pluimveehouder, dit gebeurd ’s morgens vroeg (6-7.00 uur). De eventueel ’s nachts overleden kippen worden verwijderd en zieke/zwakke kippen in de ziekenboeg geplaatst. De Rondeel kippen houden hun natuurlijke snavels, die ook gebruikt wordt om de natuurlijke pikorde te bepalen. Aan het eind van de ronde zijn er kippen aangepikt waardoor na 1,5 jr kale plekken kunnen ontstaan bij de oudere kippen. Door het suggestief en selectief samenstellen van beelden van verschillende bedrijven wordt een irreële voorstelling van zaken gemaakt.

Overtuig u zelf en kijk op de live-24-uur webcam.

Heel Nederland is uiteraard altijd van harte welkom (door de Vogelgriepperiode is vanwege wetgeving nu helaas geen bezoek mogelijk) om Rondeel te bezoeken.

...LIVE vencogroep HD WebCam...